Valikko
Ässille merkittäviä sopimuksia

Shaun Heshka, Tuomas Pihlman, Jyri Marttinen, Sami Lähteenmäki sekä Patrik Moisio liittyvät joukkueeseen uusina niminä ja Sami Mutanen on tehnyt jatkosopimuksen. Lisäksi Vjaceslav Fandul toimii ensi kaudella A-nuorten valmennusryhmässä.

Puolustaja Shaun Heshkan sopimus on yksivuotinen. Parhaalla kaudellaan 2009 – 2010 26-vuotias oikealta ampuva Heshka  pelasi AHL-liigassa 73 ottelua tehoin 7+26 =33 ja kahdeksan NHL ottelua Phoenix Coyotesin riveissä.

- Heshka on kiekollinen puolustaja ja hänellä on hyvät johtajaominaisuudet. Hän tuo ylivoimapeliimme lisää tehoja ja variaatioita, Ässien urheilujohtaja Mika Toivola kommentoi.

Keväällä JYP:in kanssa Suomen Mestaruuden voittanut Tuomas Pihlman liittyy joukkueeseen kaksivuotisella sopimuksella. Kaksinkertainen Suomen Mestari on pelannut urallaan yhdet MM-kisat ja iskenyt parhaalla kaudellaan 2008 – 2009 24 maalia ja 56 pistettä.

- Pihlman on hyvä hyökkäyssuunnan pelaaja ja erittäin vahva pelaajatyyppi. Uskomme, että hän nousee takaisin huipputasolleen Ässissä, Toivola jatkoi.

Myös puolustaja Jyri Marttisen sopimus on kaksivuotinen.  Hopealle Pelicansin mukana tällä kaudella yltänyt Marttinen on pelannut urallaan 6 A-maaottelua, lähes 400 SM-liigaottelua ja 150 ottelua Ruotsin pääsarja Elitserienissä.

- Marttinen on erittäin luotettava yleispuolustaja. Hän pystyy pelaamaan ylivoimapeliä ja hän on todella kova taistelija. Häneltä löytyy myös tarvittaessa kovuutta oman maalin edessä. Marttinen on pelaaja, joka on todella arvostettu omassa joukkueessa ja vihattu vastustajien keskuudessa, Toivola kertoi.

Kaksivuotisen sopimuksen myötä Poriin saapuva 22-vuotias Sami Lähteenmäki on Mestiksen maalikuningas vuodelta 2011 ja yksivuotisen sopimuksen tehnyt 20-vuotias Patrik Moisio nuorten U18 MM-kisojen pronssimitalisti vuodelta 2010.

- Molemmat nuorten hyökkääjät kärsivät viime kaudella pahoista loukkaantumisista, mutta ovat nyt täydessä pelikunnossa. Uskomme, että Lähteenmäki pystyy iskemään maaleja myös SM-liigassa ja Moisio on pelityyliltään sitä, mitä viime kauden joukkueesta jäi puuttumaan. Hän taklaa paljon ja kovaa, eikä pelkää mitään. Uskomme, että Moisiosta tulee yksi yleisön suosikkipelaajista, Toivola kommentoi.


Sami Mutanen jatkaa Patapaidassa

Sami Mutanen jatkaa puolestaan yksivuotisella sopimuksella. Hyökkääjä aloittaa Ässissä kolmannen kautensa. Viime kaudella hyökkääjä pelasi 44 ottelua tehoin 6+7 =13.

- Mutanen pelasi hyvän syksyn ja nousujohteisen kevään ansaiten jatkosopimuksen. Hän laittaa kaiken likoon joka ilta ja on erittäin luotettava pelaaja, Toivola totesi.

Ässissä seitsemän kautta pelannut Vjaceslav Fandul liittyy Petteri Niittysen johtamaan A-nuorten valmennusryhmään. Viime kaudella Fandul toimi Ässien B-nuorten päävalmentajana ja hänen sopimuksensa on yksivuotinen.

- Fandul tuo ammattimaisuutta ja kokemusta A-nuorten joukkueeseen aina kansainvälisiltä kentiltä asti, Toivola päätti.
 

Takaisin

Viimeisimmät artikkelit